Jesenska svečanost skupine Medeki

Jesenska svečanost skupine „Medeki“ održana je u utorak (05.10.2021.) na dvorištu vrtića. Druženje smo započeli kratkom uvodnom najavom odgojiteljica te nakon toga krenuli s pripremljenim dječjim izvedbama.

Djeca su prvo otpjevala pjesmicu „Limači“ uz pripadajuće pokrete, nakon nje slijedili su stihovi „E, baš hoću!“ te pjesmica „Ja bih htio biti..“ koju su također povezala s pripadajućim pokretima. „Jesenski mix“ , spoj dječjih jesenskih pjesama, djeca su pažljivo uvježbavala prošlih tjedana te kroz svoju izvedbu pokazala koliko su truda uložila. Za kraj, recitirali smo stihove „Jesen na putu“.

Nakon dječje prezentacije usvojenih stihova i pjesmica, roditelji i djeca mogli su se okušati u tri sportske igre.

Prva sportska igra zahtijevala je spretnost i koordinaciju. Zadatak igre bio je donijeti kesten na žlici do označenog mjesta na kojem je stajao roditelj. Nakon što je dijete predalo roditelju žlicu s kestenom, roditelj je krenuo prema cilju. Pobjednici su bili oni koji su se prvi našli na cilju, no to nam ionako nije bilo važno!

Druga igra zahtijevala je malo više snage i spretnosti. Zadatak igre bio je kotrljati rukama tikvu do čunja, napraviti njome jedan krug te se vratiti na početak. U ovoj su se igri okušala djeca, roditelji, ali i odgojiteljica Maja. 

Treća je igra bila fizički najzahtjevnija, ali i najizazovnija. Povlačenje užeta ozbiljna je disciplina u kojoj svatko želi biti pobjednik. U ovoj su se igri okušali roditelji s djecom, ali i djeca međusobno.

Za kraj smo se počastili finim voćem te se družili uz ugodan razgovor i igru.

Dragi roditelji - hvala Vam na suradnji, a draga djeco - ponosne smo na Vas!

Odgojiteljice Maja i Karla