Modul e-vrtić slavi veliki drugi rođendan

Vrtići u Čakovcu i Strahonincu aktivno koriste modul e-vrtić

Grad Čakovec i još pet općina iz Međimurja započeli su proces digitalizacije uz HRcity mobilnu aplikaciju. Sedam različitih modula ove aplikacije građanima olakšava svakodnevne životne situacije. Jedan od modula je i modul e-vrtić. Korisnicima se putem aplikacije i modula e-vrtić između ostalog omogućuje i brža i jednostavnija komunikacija između uprave i roditelja u vrtićima.

Taj potencijal bio je prepoznat od strane centralnog vrtića „Cvrčak“ iz Čakovca i dječjeg vrtića „Suncokret“ iz Strahoninca, još prije dvije godine. Modul e-vrtić imao je testnu fazu korištenja te je danas implementiran u HRcity aplikaciju. Dvije godine radilo se na unaprjeđenju ovog modula, a danas, ponosno možemo reći da smo uspjeli. Pričali smo s ravnateljicom dječjeg vrtića „Suncokret“, gospođom Svjetlanom Topolnjak i saznali kako je u samom početku bila skeptična u vezi korištenja aplikacije, no danas je sretna i zadovoljna što je odlučila postati jedan od prvih korisnika modula e-vrtić. Kako kaže gđa. Topolnjak: „Ni roditelji, a ni ja sama, trenutno ne bi mogli zamisliti funkcioniranje bez e-vrtića.“

Kada čujemo ovako nešto od aktivnog korisnika, samo potvrđujemo početnu ideju i smisao cijelog HRcity sustava. Cilj je ostvaren te se nadamo da ćemo proslaviti još puno ovakvih rođendana.